DE LANGE PROJECT

Een belangrijk project waar dit duo zich mee bezighoudt is de muziek van de componisten DaniŽl en Samuel de Lange jr., Lauraís bet-overgrootvader en diens broer. Deze twee voorvaders hebben in de tweede helft van de 19e eeuw een belangrijke rol gespeeld in het Nederlandse muziekleven; DaniŽl onder meer als koordirigent, cellist, recensent en mede-oprichter van het Amsterdams Conservatorium, Samuel als componist en pianist/organist. Zij vormden in hun jonge jaren een cello/pianoduo en maakten concertreizen door Europa. Beiden schreven prachtige, romantische muziek.

Jascha en Laura stellen zich tot doel deze composities op te sporen in binnen- en buitenland, te inventariseren, opnieuw uit te (laten) voeren en manuscripten in druk te laten verschijnen.

Daartoe hebben zij de stichting 'Muzikale Nalatenschap DaniŽl de Lange en Samuel de Lange jr.' opgericht. Eind 2005 hebben de CD-opnames plaatsgevonden van onder meer twee cello-sonates  van Samuel de Lange jr. In 2006 vond er een feestelijke cd-presentatie plaats in Rotterdam met de uitreiking van de eerste cd aan de hr. S.A. de Lange, de grootvader van Laura en kleinzoon van DaniŽl de Lange.

Mocht u geÔnteresseerd zijn in dit project of in de CD, neemt u dan contact op met de stichting via stichtingdelange@yahoo.com of met bestuurslid Bas Volkers, tel. 06-55868432. Meer informatie over het de Lange project vindt u op www.stichtingdelange.nl.

    Biografie DaniŽl de Lange     

   Biografie Samuel de Lange jr.